tiistaina, marraskuuta 29, 2011

Missä ranskalainen puutarhani luuraa?

Ei muuten ole hullumpaa tämä marraskuun elämä Etelä-Ranskassa. Päivälämpötilat ovat olleet suloisen lämpimiä ja valoa tuottava aurinko on meitä hellinyt.:)

Kaiken ihanan, valon, maisemien ja lämmön ohella on tietenkin pieniä ongelmanpoikasiakin elämässä.;) Uima-altaassa kasvaa levää, vesi on vihreää. Rakennuttaja on poistanut pumpun, joten vesi ei vaihdu. Sanovat, että kyse on vakuutusasiasta. Olen soittanut vakuutusyhtiöön, olen laittanut ensin yhden sähköpostin ja sitten toisen, vahinkoilmoituksen. Tarvitsemme asiantuntijan tänne tarkistamaan tilanteen. Tiedän, vakuutusyhtiöt täällä ovat täysin ylityöllistettyjä, yli 500 avaamatonta tapausta oli viikko sitten meidänkin toimistolla...yksi uima-allas on pientä, jos talo on tipahtamaisillaan maanvyörymän takia. Mutta minä pieni, uusi, uuden talon omistaja haluaisin, että uima-altaani olisi kunnossa, että siinä olisi edes pumppu ja vesi voitaisiin vaihtaa, mutta ei se nyt onnistu.

Olen kehittänyt jonkinlaisen paniikinkin. En uskalla enää soittaa vakuutusyhtiöön. En osaa sanoa mitään järkevää ranskaksi. Kaiketi stressi on kasvanut liian suureksi.:) En ole ainoa, jolle niin on käynyt. Olen kuullut niin monta tapausta tästä maasta ja maan tavoista, että huhhuijaa! Ei niitä juttuja voi ymmärtää ennen kuin itse on oikeasti ollut keskellä kaikkea. Paskeriville ja muut maassa asuvat ymmärtänevät, mistä kirjoitan.:)

Tällä viikolla tapaan kuitenkin puutarhurin, jonka kanssa tutkailemme tilanteen taas kerran uudelleen. Valtaisa vedentulo, joka marraskuun alussa aiheutti järkyttäviä tulvia siellä ja täällä, selvitti meillekin veden luonnolliset väylät. Niitä pitää nyt tutkailla puutarhurin kanssa. On syytä selvittää, pitääkö (ja voidaanko nyt ennen rakennuttajan vastauksia ja vakuutusyhtiön mahdollisia mielipiteitä) tehdä jotain vai onko odotettava edelleen. Voi kurjuus, jos ja luultavasti kun pitää vielä odotella. Haluaisin niin mielelläni puutarhan jonkinlaiseen kuntoon. Tämä maa on niin hankalaa, kun siinä ei ole kasveja tai hiekkapolkuja. Kaikki tarttuu taas tai oikeammin vieläkin kengänpohjiin kuin kitti tai sementti.

Kittaajista olisikin kerrottavaa, mutta jätän väliin. Sellainen on kahtena päivänä ilahduttanut meitä. Sähköasentajakin kävi ja viettikin useampia tunteja täällä. Luultavasti sai asiat järjestykseen. Se on kyllä uutinen se!:)

2 kommenttia:

  1. Anonyymi4/12/11

    Tuttua on vahingonkorvausrumba. Kerrostaloasunnossa on se hyvä puoli, että asiaa alkaa hoitamaan (oman aikataulunsa mukaan) taloyhtiön huoltofirma, kun sinne on tehty ilmoitus. Asunnossa lappaa sitten jos jonkinlaista tarkastajaa, vakuutusihmistä (useita), huoltofirman edustajaa (vaihtuvia), arvioijaa, maalaria useaan kertaan. Aina pitää olla paikalla, ja yläkerran naapurinkin pitäisi olla, kun vesi sieltä meidän olohuoneen kattoon valui. Mutta koska hän on ranskalainen, ei hän ole tavattavissa, ja tästä seuraa, että on sovittava uudet ajat kaikille jne.
    Tätä kesti aikansa, yläkertalainen oli porannut reikiä kattoparvekkeensa lattiaan, jonka alapuolella on siis meidän olohuoneen sisäkatto. Äly hoi älä jätä. Saimme vahingonkorvauskinastelun aikana pari kertaa muutaman satasen kipurahoja, ja mikä tärkeintä, vuoto tukittiin. Tyydyimme tähän, pääsimme asiasta eroon ja asunto odottaa remontti, mikä on muutenkin jo ajankohtainen, jotta saadaan kaikki ikkunan- ja ovenpielien nokihunnut pois. Lyon ei nimittäin ole ihan niitä puhtaimpia seutuja.
    paskeriville

    VastaaPoista
  2. Paskerivillelle kiitos avartavasta kommentista. :) Meillä vakuutushomma hoituu ehkä jopa helpommin. Noita maalareita ja siloittajia sitä vastoin yrittää lappaa täällä enemmänkin. Kun sanoin, että nyt olisi viikko hoitaa nämä asiat kuntoon, kun lähdemme taas pyrähtämään Suomenmaassa, oli vastaus, että "meillähän on teidän avain, joten voimme tulla milloin vaan"...Minähän ärähdin (sisäisesti) ja sanoin (vienosti), että olemme kyllä vaihtaneet lukot. Hmmm, "no sitten teidän pitää olla yhteydessä rakennusfirmaan ja ilmoittaa ajat, jolloin olette täällä ja jos ne sattuvat sopimaan meidän aikatauluihimme, voimme mahdollisesti tulla silloin"...tai sitten emme (viimeinen osio oli omasta päästäni).

    Tuskin täällä mitään koskaan tulee tapahtumaan, kun olemme sulkeneet heiltä vapaan sisäänpääsyn.

    VastaaPoista