maanantaina, syyskuuta 12, 2011

Huokauksia ja unettomia öitä

...jotka kaikki kumpuavat pikavauhtia lähestyvästä muutosta ja kaikista siihen liittyvistä asioista. Uskomattoman vaikeaa on hoitaa asioita täältä käsin. Kaikesta huolimatta nettisopimus on tehty! Huudan hurraahuutoja, jos se oikeasti tulee toimimaan suht pikaisesti perille päästyämme. Technicien tulee jo ensimmäisenä päivänä ja siitä sitten vierähtänee 3-15 päivää ennen kuin yhteys toimii. Sitä ennen pitää vielä hakea jokin laite muutaman kymmenen kilometrin päästä jostain opticien-liikkeestä, jossa on colis- vai onko se relais colis-toimipiste. On se kuitenkin hauskaa, että nyt on jo lankapuhelinnumero tiedossa.

Tärkeä huomautus Orangen virkailijalta oli se, että postilaatikkoon on laitettava nimilappu, vaikka paperinen teipillä kiinni. Ilman sitä technicien voi poistua paikalta ja sanoa syyksi, ettei löytänyt osoitetta. Jep, niin sitten siellä. Minä huolestuin siitä, että miten mahdan löytää meidän postilaatikon, se kun ei ole portinpielessä. Huolestuin myös siitä, miten se ajoportti alueella saadaan auki. Onkohan meillä jokin kaukosäädin tai puhelin...? Huokaus.

Saakohan kännykän ostettua ilman sähkölaskua, jolla todistaa olemassaolonsa? Kun ei sitä sähkölaskua vielä ole, niin pitänee kopioida viimeisin Suomen sähkölasku mukaan, varmuuden vuoksi. Eihän sitä tiedä, missä muuallakin sitä vielä tarvitaan. Pieni huokaus.

Ensimmäisille päiville uudessa kotimaassa on jo nyt sovittu aivan liikaa tapaamisia. Ymmärsin eilen, ettemmehän me edes ehdi kauppaan saati jonnekin syömään. Talon luovutus on maanantaiaamuna klo 9.00. Edellisenä päivänä saavumme ja yövymme hotellissa. Kaupat eivät taida olla su-illalla auki, joten ei silloin voida ostella mitään eikä meillä olisi kyllä jääkaappiakaan, mihin mitään laittaa säilytykseen. Ennen luovutusta emme ehdi minnekään. Ja siitä yhdeksästä alkaakin melkoinen suma. En tiedä, kauanko itse tilaisuus kestää. Luultavasti kauan, koska olemme palkanneet teknisen asiantuntijan tarkistamaan homman. Muutama syvä huokaus.

Olemme jo yhdeksitoista sopineet keittiökalusteiden tulon, takkafirman tarkistuskäynnin ja iltapäivälle puhelin/nettiasentajan visiitin. Näännymme nälkään tai pyörrymme nälästä ennen kuin iltapäivällä tai illansuussa tulee muuttokuormamme...ja sitäkin pitäisi selvittää jonkin verran, että saisimme sitten nukkumapaikat järjestettyä. Ennen kuorman tuloa meillä ei ole edes yhtä tuolia millä istua. Huokaus. Aah, tämän kaiken realisoitumisesta voin kertoa sitten, kun se on toteutunut. Jos olen hengissä vielä sitten. Ajattelin olla.:)

10 kommenttia:

  1. Kiva huomata, että muitakin Ranskaan muuttamassa ja kyllä kaikki järjestyy tavalla tai toisella. Onnea tulevaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Madame Kissankulma! Kyllä kaikki varmasti järjestyy, jollakin tavalla joskus... Vähän kyllä hermostuttaa edelleen.:)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi3/10/11

    Hei,oletteko hengissä? Miten kaikki vastaanotot ja aikataulujen yhteensopivuudet sujui vai sujuiko ollenkaan? No jos ei ihan kaikki heti ole nappiin mennyt niin kyllä se siitä ajan kanssa, huumoria kehiin vain vaikka ei yhtään naurattais. uteliain terv. paskeriville

    VastaaPoista
  4. Anonyymi4/10/11

    Paskeriville, olemme hengissä, juuri ja juuri.:) Olen tosi huonon nettiyhteyden varassa, joten vastaan kirjautumatta tänne vielä. Matka meni hyvin, muutto meni hyvin. Rakennuttajan kanssa väännetään kättä, suhteellisen pienistä asioista, mutta ja mutta, edistys on hidasta. Olisi kiva saada vaikka televisio näkyviin ja pesukone paikoilleen. Antenni on, mutta joku on ehkä unohtanut kytkeä sen tai jotain muuta kivaa.

    Periaatteessa kuitenkin kaikki on aika mukavasti.

    Lilas

    VastaaPoista
  5. Anonyymi9/10/11

    Kitos vastauksesta,kirjautuneena tai ei.Hyvä että edes periaatteessa.Kyllä se siitä.On vain mahdottoman mielenkiintoinen tuollainen rakennusprojekti,varsinkin etänä.Onnittelut!Tarkoitan vain,kun usein ihan paikan päälläkin asioiden eteenpäin potkiminen tahtoo tuoda kirosanan huulille niin kuin se on.Myöhemmin on sitten ihan mielenkiintoista hämmästellä ja kummastella miten monella tavalla asioita voi hoitaa tai olla hoitamatta eli jätetään jutut lopulta vain silleen. syysterveisin paskeriville

    VastaaPoista
  6. Anonyymi10/10/11

    No kyllä niitä kirosanoja on sadellut ja itkuakin pariin otteeseen olen vääntänyt. Tänään taas on kaikki, edes hetkellisesti, paremmin. Luulen, että meidän työnjohtajamme on joko vain etelä-ranskalainen tai sitten luonnehäiriöinen. Kumpi olisi parempi vaihtoehto? Ei voi kuin ihmetellä, hän sanoo ihan suoraan, että hidastelee niin paljon kuin voi, koska meillä oli oma expertti vastaanottotarkastuksessa. Se oli loukkaus.

    Kaikesta huolimatta sää on suosinut ja maisema on edelleen upea. Sen avulla kestää aina hetken...:)


    Lilas

    VastaaPoista
  7. Anonyymi10/10/11

    Luulen että molempi parempi.Sitä ei koskaan tiedä mistä nämä loukkaantuvat,ei kertakaikkiaan voi tietää,vaikka yrittäisi olla kuinka korrekti.Ehkä työnjohtaja on ottanut itseensä tuosta teidän omasta experttarkastajasta.Jutusta ei kannata sen enempää välittää kunhan vain saa asiat hoidettua ja pois käsistä ja pääsee tyypistä eroon.Aina näissä prosesseissa hiukan nahka paksunee ja kyynerpäät terävöityy.Ei teillä ainakaan talo pala kun Varissakin taisi olla pensaspaloja,uutisten mukaan.
    myötätuntoisin terveisin paskeriville

    VastaaPoista
  8. Anonyymi15/10/11

    Kiitos myötätunnosta! Olen edelleen kirjautumattomana täällä, erittäin huonon mokkulayhteyden varassa. Orange on blokannut meidän talon jostain syystä. Joka viikko joku lupaa jotain ja seuraavan kerran kaikki on taas pielessä. Uima-allaskin vuotaa yllättäen. Takuu on kyllä, mutta senkin kanssa saa varmaan taistella. Yhteen ilmastointihormiin tai mikä lie tuolla katolla oleva häkkyrä on, joku on joko jättänyt jotain pakkausmateriaalia tai lisännyt muuta mukavaa – ihan normaalia kai täällä. ;)

    Välillä naurattaa ja jo kolme kertaa kolmen viikon aikana olen itkenyt epätoivosta. En ole kovin herkkä kyynelehtimään yleensä. Se kertonee jo jotain.

    Illat ja yöt viilenevät täälläkin, päivät ovat ihan kivoja...paitsi, että unohdinkin mainita, että eilen satoi, ukkosti, ehkä puolisen tuntia. Autotallin lattia lainehti sen jälkeen, oven alta valuivat sadevedet. Pas de panic, maanantaina tulee joku joka kaivaa maata ja eristää jotain, laittaa grillen oven eteen jne...kaikki hoituu, aikanaan...

    Lilas

    VastaaPoista
  9. Kissankulman kautta tänne löysin.
    Kertomastasi tuli mieleen omat hankaluutemme viskaalien yms. kanssa. Suomalaisella sisulla on ollut käyttöä ja tulee taas olemaan asunto-asioissa.
    Bon courage!

    VastaaPoista
  10. Kiitos Simpukka! Kiva kun löysit tänne. Mielenkiinnolla seuraan myös teidän tämän vuoden projektianne...

    Me olemme lähes neljän viikon odotuksen jälkeen saaneet internet-yhteyden. Olen pyrähtämässä muutamaksi päiväksi Suomeen. Täällä on niin ihanat ilman vielä, etten millään malttaisi lähteä, mutta joskus on pakko.:(

    Lilas

    VastaaPoista