maanantaina, elokuuta 08, 2011

Laiskottaa

Taivas ei näytä tietävän, haluaako se olla täysharmaa vai hivenen kirkkaampi. Tällä hetkellä se on kirkkaan harmaansininen tai sinisenharmaa.
Minä olen täysin ilmoista riippuvainen ihminen. Heti silmät avattuani suuntaan katseen ikkunaan ja tarkistan taivaan värin. Tänä aamuna se oli ikävän harmaa, josta johtuen lojuin sängyssä koko aamupäivän. Aloin kirjoittaa tätä tarinaa, laitoin saunan lämpiämään ja totesin, että nyt tulee kyllä kiire. Olen laiskiainen, joka pakottaa itsensä toimintaan kiireen avulla.

Eilen mässäilin kaikilla itselleni sopimattomilla herkuilla, suklaalla ja marsipaanilla niin, että tänään on maha kipeä ja pää sumuinen. Päätös herkuttelun lopetuksesta on jo syntynyt, kaikki makea on poissyöty. Herkut hankin Fiskarsista. Käytiin Petris-nimisessä suklaapuodissa teellä ja kakulla ja sen jälkeen tyhjensin suklaatiskiä tehokkaasti. Osasyy laiskamatoiluun on liiallinen sokerin nauttiminen.

Kesälomamatkailu kotimaassa on muuten harvinaisen mukavaa. Ilma eilen oli ihastuttava, aurinkoinen ja lämmin. Oli kulunut lähes 10 vuotta viime retkestä Billnäsiin ja Fiskarsiin. Ajattelimme siellä, että tänne voisi pyrähtää joka kesä, niin kaunista ja mielenkiintoista siellä oli ja on. Joskus voisi oikein kunnolla tutustua alueeseen, pistäytyä museoissakin eikä vain pienissä ihanissa puodeissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti