maanantaina, tammikuuta 16, 2012

Kiirettä pitää

Pari päivää on vielä oltava täällä kylmässä pohjoisen maassa. En voi muuta kuin onnitella itseäni siitä, että valitsimme asuinpaikaksemme sen, minkä valitsimme. Ilmasto on ollut tänä talvena ihastuttava. Sekä joulupäivänä että uudenvuodenpäivänä (onko yhdyssana?) nautiskelimme lounaan omalla pihalla lyhythihaisissa paidoissa. Pur luxe pour moi! (Nyt kyllä ilmat ovat selvästi koleammat säätietojen mukaan, mutta auringonpaistetta riittää lähes joka päiväksi.)

Loppiaisen jälkeen oli pakko palata pariksi viikoksi Suomeen. Onneksi ihan pian päästään karkaamaan takaisin. Kevät menee taas edestakaisin matkaillessa. Ehkä tästäkin selvitään, kun syksystäkin. Siitä ei voi sanoa muuta kuin, että raskasta oli. Edelleen jatkan kirjeenvaihtoa rakennusfirman kanssa. Aivan mieletöntä heidän touhunsa, uskomatonta.

Uskomattomia ovat myös huonekalutoimitukset. Runsaan kolmen kuukauden kuluttua tilauksesta sain ruokapöydän tuolit, mutta lamput, jotka tilasin samasta kaupasta eivät tulleet vieläkään, joten päätin koputtaa kepillä jäätä ja sanoa, että haluan rahani takaisin. Ihme ja kumma, lupasivat lähettää shekin. Ihmeiden aika ei ole ohi, jos se minua postilaatikossa odottaa.
Sohvaa ei näkynyt vuoden ensimmäisellä viikolla, kuten lupasivat (eri firma). Sähköpostiin ei ole vastattu. Kauppa oli kyllä pystyssä vielä pari viikkoa sitten, joten yritän soittaa sinne, kunhan rohkaisen mieleni ja harjoittelen puheeni etukäteen. Liike on kyllä erittäin tunnettu ja luotettava, mutta niin oli tuoli- ja lamppukauppakin, joten voi olla, että kesänkorvilla sohva lopulta saapuu. Positiivinen pitää aina olla. :D

Huomenna täältä lähtee vielä pieni muuttokuorma tavaraa, ne unohdetut taulut sun muuta. Onnekkaita olemme, kun on niin mukava pikku muuttofirma, joka tekee näitä joustavia kuljetuksia ja vielä sopuhintaan. Vie mennessään ja tuo tullessaan.

Olen oppinut uuden sanan "pot de colle", minulla on sellainen tuttava. Miten säilyttää rauha talossa vierailun ajan? Ärsyttää ja harmittaa jo etukäteen, että kutsuinkin...

Mutta puutarhurini on ihastuttava. Toistaiseksi osoittanut olevansa luotettava kaikin tavoin ja vielä avulias muillakin saroilla. Istutukset jatkuvat tosiaan maaliskuussa ja jotain lisäyksiä suunnitelmaan on jo tehty. Kyseinen Monsieur ajattelee asiakastaan. Olen myyty. Ensimmäisen kerran Ranskassa. Tosin ilmaistahan tämä palvelu ei ole. ;)

Miten muuten on mahdollista, että niin monet, lähes kaikki, suomalaiset muuttavat kesäksi Suomeen? On niitä hyttysiä Ranskassakin, ettei niiden takia ainakaan. Minä en muuta odotakaan kuin ranskalaista kesää, uima-altaassa lillumista, kuumia kesäiltoja ja öitä (niitä hyttysiä en odota). Vielä muutama kuukausi, yksi-kaksi, niin ehkä pieniä kesän merkkejä voi alkaa odottaa, ehkä aiemmin tai ainakin kevään merkkejä. Älkää luulko, etten tietäisi, miten tuskaisen kuumaa voi olla. Uskon uima-altaan auttavan päivisin ja ilmastoinnin öisin tai ehkäpä päinvastoin.

Onko kukaan mahdollisista lukijoistani Nizzan karnevaalien kävijä? Ajattelin tutustua tänä vuonna niihin ja Mentonin sitrusjuhliin kuin myös Mandelieun mimosajuhliin. Mietiskelen lähinnä kulkutapaa. Ovatko junat aivan täynnä, löytyykö mistään parkkipaikkaa autoilijalle vai miten kannattaisi lähestyä noita seutuja karnevaaliaikaan?

Nyt pakkaamaan huomista muuttokuormaa!

2 kommenttia:

  1. Anonyymi17/5/13

    I really like your blog.. very nice colors & theme.
    Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for
    you? Plz answer back as I'm looking to construct my own blog and would like to find out where u got this from. appreciate it

    My web blog - voyance en direct

    VastaaPoista
  2. Anonyymi21/5/13

    ӏt's wonderful that you are getting thoughts from this article as well as from our discussion made at this place.

    Feel free to visit my site; meuble salle de bain

    VastaaPoista